E.P.

Moodprint - A Taste Of Better Days

Moodprint

Moodprint - A Taste Of Better Days

7
Releasedatum: 
18/09/2015

Het Leuvense Tangram Records heeft een nieuwe worp. Op de A Taste Of Better Days EP bewijst Moodprint waarom ie al jaar en dag aanzien wordt als één der meest getalenteerde producers van ons Belgenland. Ook labelgenoten LTGL, Le Motel, Up High Collective en YellowStraps komen een handje toesteken.

Waar Blackground nog een vloeiend hakkelige intro vol downtempo ambient vormt, steekt de EP helemaal van wal in LTMOTELPRINT. Daarin voert een erg aanwezige percussie (de invloed van LTGL?) het ritme aan bovenop de verder zorgeloze watersoundscapes. Eerste hoogtepunt wordt Slowly Driftin' met YellowStraps. Pengelgitaarlijntjes en dromerige vocals for the win! Zei daar iemand King Krule?

Uitschieters die zo in de charts eindigen zal je op de EP niet vinden, chille muziek met de blik op de toekomst des te meer. Geen gehaast, maar heerlijk uitgesponnen nummers met vele subtiele laagjes zijn stilaan het handelsmerk van Moodprint. Pearl lijkt daarvan het beste voorbeeld te zijn. Everything Goes met Nathanaël wordt het derde toppertje op rij.

Kind Of Blue met Up High Collective springt uit de band dankzij een ratelende drumcomputer en Skinshape eindigt hoe de EP begon: met smooth stopmotion. Onze conclusie ligt echter al lang vast: wat een aangenaam luistervoer!

Sinds 18 september is de EP verkrijgbaar op alle zichzelf respecterende digitale verkoopplatformen.

Ongerepte creativiteit die zich omzet in deze EP vol flow; Moodprint volbracht de klus met verve. Vooral de inbreng van YellowStraps was een voltreffer.