E.P.

Nuno Dos Santos - Trigonometry of Love (SoHaSo)

Nuno Dos Santos

Nuno Dos Santos - Trigonometry of Love (SoHaSo)

8
Releasedatum: 
31/03/2017

Something Happening Somewhere ziet zijn labelbaas terugkeren voor hun elfde release. Aan een indrukwekkende catalogus met bijdrages van onder andere Love Over Entropy en onze eigenste Kiani & His Legion wordt nu dus een EP vol gevoel toegevoegd van niemand minder dan Nuno Dos Santos zelf. Op Trigonometry of Love zien we de man in zijn element.

Storm Inside brengt, volledig zoals de titel doet vermoeden, een broeierige en licht dreigende booschap over. De goed doordachte percussie omhult heel nauwkeurig een baslijn die erg lekker het speciale ritme van het nummer accentueert. Een wanhoopskreet zet stijlvol de ongemakkelijke sfeer nog wat meer in de verf, maar de track blijft zijn toegankelijkheid behouden. Een heerlijke sfeerzetter, deze opener!

Met Wonka stelt Nuno Dos Santos ons dan weer voor aan een wonderlijke wereld zoals alleen onze favoriete snoepgoedfabrikant ze kan bedenken. Een wentelende synthesizer sluipt in de break het nummer binnen en houdt alles fris, door de akkoorden die op de achtergrond gloeien voelen we ons meteen thuis!

We krijgen wat anders voorgeschoteld met Prosa, want de anders zo machinaal aandoende percussie en synthesizers maken plaats voor een piano en een vocal sample die het geheel doorspekken. Ook de drums komen wat eerlijker over in deze track, wat natuurlijk niet wil zeggen dat ze eerder in de EP hun werk niet deden. 

Het boeiende knipwerk in de breaks wisselt af met volle gevoelsmuziek: Prosa moet het hebben van de contrasten en het samenspel van de vele elementen die je eruit kan ontleden, en komt zo misschien nog wel over als het meest intrigerende nummer van de hele EP. 

Afsluiter Dust in Your Eyes past helemaal in het SoHaSo-plaatje: zacht zwellende achtergrondakkoorden, standvaste percussie met hier en daar wat opvallende effecten... Dat alles resulteert in een nummer dat lijkt te leven en bijna een fysieke vorm aanneemt terwijl we ernaar luisteren. Chapeau!

Je moet het hem meegeven, Nuno Dos Santos weet hoe je mensen dingen kan doen zien met behulp van geluid. Zoals heel veel van het materiaal op SoHaSo neemt ook Trigonometry of Love je op een trip doorheen wonderlijke, melancholische en soms ronduit angstaanjagende landschappen. Tussen house en techno in schippert het label dan ook lekker in eigen vaarwater, en daar doen ze verfrissende dingen.

Viermaal sterk werk van de labelbaas, zoveel is zeker!