E.P.

Panthera Krause - All My Circuits Part I

Panthera Krause
7
Uncanny Valley • 2018

Panthera Krause - All My Circuits Part I

7
Releasedatum: 
08/01/2018

Thank god voor de regelmatige Bandcamp-meldingen in onze mailbox, anders hadden we deze parel wellicht over het hoofd gezien. Panthera Krause tovert op Uncanny Valley met house in alle geuren en kleuren. All My Circuits Part I heet de Duitser z'n nieuwe EP. Vier nummers, vier keer meer dan fijn.

All My Circuits Part I is lekker dansbaar, maar blijft ver weg van gladgepolijste paden. De producer uit Leipzig herbergt een weelde aan sfeer op deze EP en steekt z'n sterkste punt niet onder stoelen of banken: een immense variatie. De ene keer horen we afro-invloeden, dan weer acid, maar even goed is er simpele kunde.

De rode draad is en blijft die onaflatende drive. Er is wel altijd een element waarop je voet kan meetikken of loos kan gaan op de dansvloer. Heppy moet het hebben van pianotokkels en glazige synths, maar vergeet stomweg de boel af te ronden met een prik of scherp randje. Iets te subtiel?

Stomping Ground is dan weer doordrenkt van de acid. Hier weet Robert Krause wel een steekspel op poten te zetten met verschillende laagjes in de hoofdrol. Zonder al te grote truken laat hij beats freewheelen bovenop de solide basis. Uitstekend voorbeeld van het KISS-principe, iemand?

De Duitser probeert die aanpak andermaal in Unraveled Dreaming, waar ook samples hun deel van de aandacht opeisen. Helaas komt het geheel hier heel wat grimmiger uit de hoek, waardoor het grauwe nummer ietwat op de vlakte blijft.

De topper van deze EP wordt voor het laatst gehouden. Le Phoque is onmetelijk speels dankzij gekke, haast cartooneske geluidjes en catchy percussie. Zwoel, sappig, een vleugje Cut Copy en een mystiek intermezzo: uitstekend onderhoudende parel.

Zeker geen EP om op een gouden plak de ruimte in te schieten, maar wel bijzonder fijne house. Er is genoeg consistentie en kwaliteit aanwezig om eventuele saaiere momenten te doen vergeten.

Artiesten in dit artikel