E.P.

Perc & Randomer - Igneous

Perc
Perc Trax • 2016

Perc & Randomer - Igneous

9
Releasedatum: 
07/10/2016

Waarom er niemand eerder aan dacht om de twee geweldenaren Randomer en Perc samen in een studio te gooien, is voor velen een raadsel. Feit is dat de eigenaar van Perc Trax ergens deze zomer de andere man uit Londen uitnodigde voor een drieledig onderonsje op zijn eigen label. De samenwerking resulteerde in zwaar explosief materiaal waarvan het Boiler Room Debut Breezeblock al op het publiek werd losgelaten. Wij kunnen echter verklappen dat de andere twee nummer, Igneous en Flooring, nog een stuk indrukwekkender zijn.

Ali Wells of Perc behoeft weinig uitleg: tal van releases op Stroboscopic Artefacts en CLR, overal ter wereld clubs en festivals kapot gespeeld, en bovenal labelbaas van zijn eigen label en uitlaatklep Perc Trax. Hij treedt bovendien binnenkort samen met Truss aan voor een speciale B2B-set in Kompass tijdens Kowboys and Indians.

De andere, iets jongere, man uit London zijn naam wordt - jammergenoeg - vooral in verband gebracht met zijn 'hit' Bring. Met releases op Hemlock Recordings, Hessle Audio en Clone Recordings bewees hij echter veel meer in zijn mars te hebben dan dat ene nummer. Ook als platenruiter staat Rohan meer dan zijn mannetje, getuige hiervan zijn gesmaakte set op Dour.

De titeltrack Igneous blijkt meteen een rake combinatie van Randomers ritmische percussie en Perc zijn agressieve machines. Het resultaat is een dansbare versie van grauw gegrom, voorbijvliegende lazers en industrieel agressieve kicks. Breezeblock, dat hieronder al te beluisteren valt, houdt het bij een ritmische 4/4 kick, wat sfeerelementen en goed gekozen slagwerk. Flooring doet structureel hetzelfde, maar voegt een heleboel ruisende synths hooks toe, die het nummer een welgekomen extra dimensie geven.

Met een samenwerking tussen twee grootheden als Perc en Randomer creëer je zonder meer bijzonder hoge verwachtingen. De twee Londenaars slagen er evenwel deze torenhoge verwachtingen zo goed als volledig in te lossen. Schitterende EP; op naar de volgende!

Artiesten in dit artikel
Tags