Compilatie

Preditah - Fabriclive 92

Preditah
MusicFabric • 2017

Preditah - Fabriclive 92

8
Releasedatum: 
26/05/2017

Op 26 mei komt de nieuwste cd van Fabriclive uit, inmiddels al de 92ste editie van deze iconische mixtapes. Aan de knoppen staat dit keer Preditah, een Britse artiest die reeds samenwerkte met artiesten als Wiley en Solo 45 en succes oogste met zijn instrumentale EP's die bol staan van de grime-, garage- en dubstepinvloeden.

Wie naar de tracklist van deze mixtape kijkt ziet meteen dat Preditah redelijk wat van zijn eigen werk erin verwerkte, zo ook opener Selekta, een track die reeds in 2015 het levenslicht zag. Met Selekta wordt de toon voor een drukke, energieke set meteen gezet, geen subtiele intro's voor Preditah.

De eerste paar tracks krijgen redelijk veel ruimte en onder andere DJ QBassboy en Flava D (die zelf Fabriclive 88 voor zijn rekening nam) passeren de revue met zware UK bass-nummers. Veel van de nummers klinken als dubsteptracks waar een treffende housebeat onder geknald is.

De goede leerlingen van de klas hebben ondertussen al opgemerkt dat dit een oerbritse mixtape is, en daarop horen uiteraard een aantal stevige grimetracks te staan. De eerste daarvan krijgen we in de vorm van They Don't Know van C4, dit is voor Preditah ook het signaal om het tempo van zijn mix op te drijven en van hieraf laat hij quasi geen enkele track langer dan twee minuten spelen.

We krijgen nu ook meer grime te horen, zoals bijvoorbeeld Pasta van AC Tracey, het bizarre Lemon Trees van Swindle Ft. D Double EBoy With A Banger van Wiley en het geweldige Lyrics van Skepta. Hiertussen smijt Preditah een redelijk aantal eigen tracks waaronder Touch RoadTango en Caveman, een gevaarlijk bombastisch klinkende track die tot nu toe nog niet gereleased werd. 

Terwijl in het begin van deze mix de focus op garage en house lag, wordt deze naar het midden van het album dus meer naar grime en dubstep verlegd. Naar het einde toe krijgen we echter terug meer UK bass te horen, al vinden wij de tracks die we hier horen minder sterk dan die in het begin van de tape. Eindigen doet Preditah met Midnight, een dubsteptrack van Joker die bij ons vooral nostalgie teweegbrengt, desalniettemin een goede afsluiter!

Een klassieker zal deze mix wellicht niet worden, toch hebben wij deze met plezier beluisterd en herbeluisterd. Fans van garage en grime zullen ongetwijfeld aan hun trekken komen!