Pryda - PRYDA 10 Vol. 1 en 2

Eric Prydz

Pryda - PRYDA 10 Vol. 1 en 2

9
Releasedatum: 
10/08/2015

Weinig artiesten zitten op een zodanig grote berg onuitgebracht materiaal als Eric Prydz. Onder zijn drie alter ego’s Pryda, Cirez D en Eric Prydz verzamelde hij de afgelopen jaren een waslijst aan zogenaamde ID’s waarop fans al een eeuwigheid wachten. Prydz houdt ervan zijn muziek zolang mogelijk onder zijn vleugels te bewaren en zijn gevolg er uitvoerig mee te plagen. Zo is hij er via allerhande tweets in geslaagd om het begrip ‘soon’ zodanig uit te rekken dat het ondertussen een running gag is geworden.

Het wachten heeft echter geloond. Tussen juli en oktober van dit jaar laat de onbetwiste koning van de gepolijste progressive house en techno ter gelegenheid van de 10de verjaardag van zijn eigen label Pryda Recordings eindelijk een heleboel materiaal los. Maar liefst drie Pryda EP’s en nog een volwaardig Eric Prydz album maken hun opwachting.

De eerste ep PRYDA 10 Vol. 1 zag in juli het levenslicht en bevatte vier nieuwe tracks. Afgelopen maandag werd ook Vol.2 losgelaten en deze bevatte maar liefst zes exemplaren van de veelgevraagde ID’s, waarvan een aantal al een drietal jaren geleden debuteerden op Prydz’ EPIC Radio podcast. Als tussendoortje dropte hij midden juli ook nog de single Opus, kortom een hele boterham. Hieronder volgt een top drie van al dat nieuwe materiaal.

3. Opus

Dit is een track met een iconisch karakter. De lange intro met langzaam versnellende melodie en fantastisch hoogtepunt maken Opus met recht en rede een apart gelanceerde single. Een knaller in de stijl van Pryda's Rotonda, één van de beste Prydz tracks van de afgelopen jaren.

2. Snaz

Groove van de beste soort. Een heel eenvoudige bassline, een speelse arpeggio, één lead synth en wat lichte hi-hats, meer is er niet nodig om maar liefst elf minuten lang je benen in beweging te houden. Snaz is een absolute bom die tegelijk opzwepend is maar even goed zorgt voor een stevige trance.

1. Clapham

Deze topper is een fantastisch laagjeswerk van synths en percussie. Door Prydz zijn geweldige sound engineering geniet je bij elke luisterbeurt en heb je telkens weer een nieuw element om te ontdekken. Dit nummer verveelt nooit. Komt daarbij nog dat de opbouw zodanig goed is dat je feest van begin tot eind.

Een eervolle vermelding is er tot slot voor de  intro en “Welcome to my house” vox van de gelijknamige track. Een beter intro tool bestaat niet.

PRYDA Vol. 1 en 2 zijn totaal verschillend. De eerste ep is meer festival gericht en heeft iets minder het absolute Pryda karakter dat veel fans verwachten. Vol. 2 en ook de Opus single onder de Eric Prydz naam beantwoorden wel aan deze verwachtingen en konden daarom ook op meer bijval rekenen, in onze ogen terecht. Een 9/10 voor de beste progressive house in de business!

Artiesten in dit artikel