E.P.

Qtier - Set Me On

Qtier - Set Me On

Releasedatum: 
10/08/2014

De gevierde Spaanse producer en dj Edu Imbernon heeft een nieuw label uit. Fayer, zoals het kind gedoopt werd, wil een brug slaan tussen indie songs, house- en technobeats. Aan de aftrap voor indie: Qtier. Aan de aftrap voor een stevige house interpretatie: David August, Bambook en de labelbaas zelf.

Wie nog nooit van Adam Pless en Howard Whiddett gehoord heeft, hoeft zich in geen geval de schamen. De twee Londense klankkunstenaars zetten pas vorig jaar hun opmars in, zij het op een manier die kan tellen. Hun Still EP kwam meteen uit op Bad Life en werd al snel gevolgd door The Cards op BPitch Control, het label van Ellen Alien.

Hun volgende single'tje, Set Me On, komt zodoende uit op het gloednieuwe label van Edu Imbernon. Naast een label wil Fayer trouwens ook nog evenementen organiseren en kleding verkopen, een heus totaalconcept dus. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de Spanjaard, die ruim 18 maanden bezig was met het uitdenken en realiseren van het project, op een geslaagde lancering hoopt. Wij doen dat trouwens ook, zij het dan vooral op muzikaal vlak.

1. Set Me On

Set Me On zorgt voor heel breekbare elektronica die perfect aansluit bij het vorige werk van het duo. De schoonheid van dit nummer ontging ook de Engelse media niet, zo was het nummer reeds te beluisteren op BBC Radio 1. Bovendien dienen de sterke vocale stukken perfect materiaal voor een rake remix.

2. Set Me On (Edu Imbernon on Fayer remix)

Edu Imbernon trekt het nummer een dansjasje aan zoals alleen hij dat kan: zonder al te veel aan de vocals te raken straalt het nummer veel meer energie uit en wordt het plots acht minuten lang dansbaar. De epische break halfweg maakt alles alleen nog maar knapper!

3. Set Me On (David August remix)

De volgende remix staat op het conto van David August. Deze Duitser is de laatste tijd uitstekend op dreef met zijn fantastische Epikur en een uitstekende remix van High Heels Breaker en Sarah Palin hun Come Easy. Ook nu pakt hij weer stevig uit met een zweverige, escapistische remix die zich zachtjes in het hoofd nestelt. Vooral het naar voor brengen van de vocals die bij het originele nummer wat meer op de achtergrond bleven, bleek een geniale zet.

4. Set Me On (Bambook remix)

De minst bekende van de remixers is Bambook. De twee Zweedse jongelingen brachten nochtans al platen uit op Culprit, Get Physical en Defected. De remix, waar vooral gretig gebruik gemaakt wordt van de piano, weet ons jammer genoeg niet volledig te overtuigen.