E.P.

Ramon Tapia - Karma

Ramon Tapia

Ramon Tapia - Karma

8
Releasedatum: 
03/03/2017

Begin deze maand releasete Ramon Tapia zijn Karma EP. Hij zal dit doen op Knee Deep In Sound, het label van Hot Since 82. Het is niet de eerste keer dat de Antwerpenaar met Chileense roots muziek op een groot label uitbrengt, eerder bracht hij al werk uit op Gem Records van Secret Cinema en op Soma van Slam.

Bovendien leverden Tiger Stripes en Re.You elk een remix van Karma. Wij beluisterden beide remixes en kwam tot de conclusie dat geen van beiden kan tippen aan het origineel.

Karma is precies het soort nummer dat we op Knee Deep In Sound, toch wel éen van de betere houselabels, verwachten: stompende tech-house van de bovenste plank. De zware bassen, dramatische synths en opzwepende percussie maken van Karma een aanstekelijke track die je ongetwijfeld nog in menige set zal horen terugkomen.

De Zweed Mikael Nordgren, beter bekend als Tiger Stripes maakt van Karma een nummer dat meer naar techno toeleunt. Hij voert het tempo op en laat een voicesample over de track heen lopen, terwijl mysterieuze synths hier en daar invallen. Deze remix mist, ondanks het hogere tempo, echter de schwung die wel sterk terug te vinden is in het origineel.

De remix die Re.You maakte is in geen geval zo zwaar als de andere twee. Wij krijgen het gevoel dat we naar een gestripte versie van Karma aan het luisteren zijn, de bassen worden teruggeschroefd en de nadruk komt op de percussie te liggen. Deze remix is naar ons aanvoelen het minst sterke nummer op de EP, toch betrappen wij onszelf erop ook dit nummer herhaaldelijk te beluisteren.

Landgenoot Ramon Tapia levert een sterke EP waarbij vooral zijn originele versie van Karma met de pluimen gaat lopen. Knee Deep In Sounds is een nieuw talent rijker!