E.P.

Raving George - Slaves / Alternate

Raving George

Raving George - Slaves / Alternate

7
Releasedatum: 
15/12/2014

De periode waarin Raving George als een komeet de lucht in schoot en in een mum van tijd gebombardeerd werd tot leading lady van de Belgische electro- en technoscene, liggen al een tijdje achter ons. Nu is het aan haar om te bevestigen. Met deze Slaves / Alternate EP op het Duitse Bad Life slaagt ze daar zeker in.

Na haar overwinning in de Tomorrowland / Switch dj-contest in 2011 ging het razendsnel voor Charlotte de Witte. Ondertussen speelde ze tal van festivals plat zoals Pukkelpop, Laundry Day, Tomorrowland en ook dit jaar nog I Love Techno - waarvoor we van haar een exclusieve promomix ontvingen.

Maar het blijft niet enkel bij dj'en. Zo organiseert ze binnenkort de eerste editie van haar event KNTXT in Fuse, en is ze sinds enkele jaren ook actief bezig met producen. Eerder waren er al EP's op Crux Records en Bad Life. Nu volgt er dus een nieuwe EP op dit laatstgenoemde label.

Dat Raving George de laatste jaren steeds meer de duistere kanten van elektronische muziek uitzoekt, druipt er bij deze EP vanaf. Het slome Slaves trekt zich op gang met Gregoriaans gezang - ja, u leest het goed -, waarna de trage beats, paukenslagen en diepe bassen het nummer met verve op sleeptouw nemen. Bij het meer repetitieve Alternate wordt de BPM-teller de hoogte ingeschroefd en dendert de track zonder pardon verder. Een pluim ook voor de originele break in Slaves.

Deze EP ligt volledig binnen de lijnen van de koers die Raving George is ingeslagen. De tracks lijken ondergedompeld in een mystieke, duistere sfeer. Raving George zit trouwens verre van stil! Deze maand nog maakte ze een - opnieuw slome - remix voor BRNS en wordt haar samenwerking met prijsbeest Oscar & The Wolf uitgebracht. Wij zijn alvast benieuwd!

BRNS - Void (Raving George remix)

Artiesten in dit artikel