E.P.

Remcord - The Good Life

Remcord

Remcord - The Good Life

8
Releasedatum: 
23/11/2015

Nog maar pas brachten ze de enorm sterke EP van de Antwerpse producer Mike Tohr uit en nu zijn ze er opnieuw met een kwaliteitsvolle release. Atmosphere Records, een label van eigen bodem, strikte Remcord om opnieuw voor hen een EP uit te brengen. The Good Life is ondertussen al de vijfde EP die de uit Frankrijk afkomstige producer releaset bij Atmosphere Records. Hij groeide mee met het label en geldt ondertussen als een vaste waarde binnnen de scene. 

De titel- en openingstrack The Good Life is een dromerig nummer dat ons direct doet terugdenken aan de opkomende zon tijdens één van de vele open-air feesten tijdens de zomer. De baslijn zet de toon voor de vloeiende vibe van de track maar de echte magie zit hem in de strak geprogrammeerde percussie. De verschillende wederkerende elementen zorgen samen met de korte vocal tijdens de break voor een emotionele ondertoon. 

Dat Atmosphere Records niet de eerste de beste is bewijzen ze met de ongelofelijk straffe remixers die we terugvinden op de EP. De heren van Hanne & Lore leveren opnieuw een bijzonder strakke remix af. De bassen krijgen een wat vuilere sound en ook de drumpatronen gooiden de Duitsers grondig door elkaar. Ook de remix van Beatamines mag er zeker zijn. De in Berlijn gehuisveste producer liet de dromerige vibe overeind maar voegde wat extra energie toe aan The Good Life. We zijn er vrij zeker van dat zijn versie het op de dansvloer het best gaat doen! 

De EP eindigt met opnieuw een eigen productie van RemcordGoma moet zeker niet onderdoen voor de titeltrack en gaat opnieuw de wat meer minimalistische richting uit. De aanslepende synthlijn zorgt voor het kenmerkende wedroom-effect. Remcord weet perfect hoe hij de luisteraar kan meeslepen doorheen zijn muzikale fantasieën, eentje om in de gaten te houden als je het ons vraagt! 

Zowel Atmosphere Records als Remcord leveren opnieuw een bijzonder kwaliteitsvolle release af. Een binnen België unieke sound die we maar al te graag een duwtje in de rug willen geven. Keep up the good work! 

Gerelateerd