E.P.

Roijacker, Maelstrom & Louisahhh!!! - RAAR 001

Louisahhh!!!
RAAR • 2015

Roijacker, Maelstrom & Louisahhh!!! - RAAR 001

9
Releasedatum: 
24/10/2015

"Een technolabel voor punkrockers, een punkrock label voor technoliefhebbers", dat is de baseline die Maelstrom en Louisahhh!!! aan hun nieuwe label hebben gegeven. Het duo, dat in het verleden al garant stond voor succesvolle collaboraties, start met een nieuwe uitdaging. En als we ons op de baseline mogen baseren, mag u er vanuit gaan dat dit geen releases worden om in je zetel neer te ploffen. Eigenlijk net het tegenovergestelde. Met hun visie willen ze de grenzen van de technosounds verleggen en zich situeren in het underground techno punk milieu. Dat samen met het verzamelen van enkele technogrootheden die samenwerken onder een nieuw alias, zijn ze al zeker een paar stappen voor op de concurrentie. 

In de toekomst zullen de releases gepaard gaan met een kunstwerk, een gedicht, een verhaal of een interigerende foto. "A true gesamtkunstwerk", zoals zij het omschrijven. De releases worden tevens op vinyl gedrukt in samenwerking met The Vinyl Factory. Online verkoop gebeurt dan weer via een minder gebruikelijke pay-what-you-want manier waarbij ze allerlei extra's aanbieden zoals beat-a-pellas, acapellas, instrumentale versies en soundbanks.

Over de release zelf kunnen we jullie al meegeven dat hij bestaat uit zes tracks. De collaboratie tussen Maelstrom en Louisahhh!!!, een originele van Maelstrom en een nieuwe samenwerking tussen Dave ClarkeBlack Asteroid en Mr. Jones. Uiteraard zitten er nog een remix in van Unsubscribe en een beat-a-pella. Het eerste vraagteken dat bij ons opkwam was hoe ze deze drie heren onder de noemer Roijacker hebben samen gekregen. In een interview eerder dit jaar met Mr. Jones leerden we al hoe deze twee grootheden elkaar hebben ontmoet. Nu de Amerikaan Black Asteroid het team vervoegd werd het gelijk tijd voor een nieuw alias. Roijacker was geboren. 

Om je even een overzicht te geven:

  • 1. Louisahhh!!! & Maelstrom - Holy 
  • 2. Maelstrom - Peripheries 
  • 3. Roijacker - Out Of The Lights
  • 4. Roijacker - Out Of The Lights (Unsubscribe remix) 
  • 5. Louisahhh!!! & Maelstrom - Holy (beat-a-pella) 
  • 6. Roijacker - Out Of The Lights (voxapella) 

Holy is de eerste de track die publiek werd gemaakt en het geeft een goede reflectie van de visie en de toekomstgerichtheid van het label. Blazende bassen, ruwe en donkere sounds gecombineerd met een intrigerende korte vocal en veel distortion. Alvast eentje om niet zo heilig op te dansen. Met Peripheries gaat Maelstrom nog dieper en harder dan de voorgaande. Donkere baslijnen en synths die je in een soort trance brengen met je innerlijke duistere gedachten. De Roijacker-productie, Out Of The Light, is dan weer van een ander kaliber. Trager en meer distorted dan Peripheries, en waarbij de invloeden van het trio goed te horen zijn. 

Dan is het de beurt aan de Unsubscribe-remix. Deze zou voor het welzijn en gezondheid van de dansende medemens samen met een dikke waarschuwing moeten komen. Om toch nog iets aan je verbeelding over te laten, kunnen we zeggen dat jullie hoge ogen - of liever gezegd - oren zullen trekken. Om hun eerste release af te sluiten, steken ze nog de beatapella van Holy en de voxapella van Out Of Lights erbij.

De exacte datum van de release weten we nog niet, maar we kunnen je wel al warm maken met een releaseparty die doorgaat in Nantes met ondere andere Dave Clarke, Maelstrom, Louisahhh!!!, Mr. Jones en Discord. Precies toch wel eens de moeite om er een roadtripje van te maken. Binnenkort kan u hierover meer nieuws terugvinden maar dat houden we bewust nog even vaagjes. 

 

Zulke namen. Zulke samenwerkingen. Wij zien het alleen maar graag gebeuren. Dat hierover vooraf goed nagedacht is, is heel duidelijk. Het plaatje klopt volledig, de tracks smelten als het ware samen in het verhaal van het label en ze zijn dan nogeens steengoed en hard. Onze steun en goedkeuring hebben ze!