E.P.

Sébastien Léger - Clouds

Sébastien Léger

Sébastien Léger - Clouds

8
Releasedatum: 
17/03/2017

Soms gebeurt het dat producers al zodanig lang meedraaien dat je hen zo gewoon bent geworden dat je wel eens durft vergeten wat ze in hun mars hebben. Je luistert wat meer naar de laatste tracks van de jonge wolven die de aandacht opeisen of je bent wat meer geïnteresseerd geraakt in andere genres, het gebeurt. Gelukkig slagen de echte kleppers er in om je op tijd en stond aan je oren te trekken met een EP die je eraan herinnert waarom je hen al jaren op je iPod hebt staan.

De Clouds EP van Sébastien Léger is exact die ruk aan je oren. Vier heerlijke tracks met de overduidelijke signatuur van de Fransman.

De opener Nostalgia doet zijn naam alle eer aan want het is een vintage Léger-track. Prachig vloeiende house met de kenmerkende funky melodieën. Het vakkundig puzzelwerk klinkt erg fris en de speelse lead blijft nog een hele tijd door je hoofd spoken.

Brainwasher is dan weer uit heel ander hout gesneden. Dit nummer grijpt je met zijn werkelijk gierende synths keihard bij de keel. Het gaat na een tijd zelfs zo snerpen en kraken dat je je afvraagt of je de speakers niet aan flarden hebt gespeeld. Léger laat zien dat je met weinig elementen de hardste krakers kan maken.

Na deze aanslag op je trommelvliezen gaan we met de titeltrack Clouds terug het meer vertrouwde pad op. Je herkent hetzelfde oog voor detail als bij Nostalgia en ook hier wordt meer op zwierige funk gemikt dan op rechtdoor vegen. Tcoh blijft het dit keer niet zo plakken. Hoewel het vakwerk is, plaatsen we deze track niet bij de toppers van het Léger-oeuvre.

Tears vormt het mooie slotakkoord voor deze zeer geslaagde release. Geen beats, wel een mooi samenspel van bleeps en strijkers dat je gelukzalig aan het mijmeren zet.

Echte kleppers leveren af en toe tracks af waarvan je meteen weet dat je ze wilt hebben en wilt draaien in je sets. Sébastien Léger heeft wat ons betreft twee van zulke exemplaren staan op deze EP. Nostalgia en Brainwasher passen zonder problemen in het rijtje van DXB of Jelly Bean. Het zijn glinsterende visitekaartjes.