E.P.

Skober - Back To Life

Skober
Elevate Music • 2015

Skober - Back To Life

8
Releasedatum: 
23/02/2015

Skober waagt zich aan sprong in het onbekende, een voor hem onbekend label welteverstaan. Pig & Dan, de eigenaars van Elevate Music, nodigden hem uit voor een rondje muziek op hun label. Het resultaat is een drieledige EP vol loodzware techno verlicht met enkele house-elementjes, een stijl die door de jaren heen zowat het handelsmerk van de Oekraïner is geworden.

Konstantin Skorobagatiy, Skober ligt inderdaad beter in de mond, bouwt aan een gestage opmars in technoland. Voor ingewijden kent zijn muziek al jaren geen geheimen meer, met releases op Phobiq, Drumcode, Rhythm Converted en Analytictrail. Voor het grote publiek gaat zijn muziek iets te hard, hoewel hij voor deze EP beroep deed op de nochtans niet zo harde stem van Caren Wheeler.

Bij het beluisteren van de titeltrack blijkt die inbreng van Wheeler wel niet verder te komen dan de drie woorden Back To Life. Maar ze geven zonder twijfel een tikkeltje meer karakter aan deze voor de rest meer dan rake technoplaat. Ook Insomnia en My Love brengen waar Skober goed in is: diep inslaande drumakkoorden in combinatie met messcherpe percussie, vervolgens deze verteerbaar maken met housy vocals en synths.

Pig & Dan stuurden Skober de studio in met een duidelijke opdracht: 'maak een uitstekend nummer', waarop de Oekraïner uit de studio wandelde met drie meer dan uitstekende nummers onder de arm. Een must-hear voor iedereen die van ietwat hardere, pompende techno houdt.

Artiesten in dit artikel
Tags