Single

Skream - Bang That

Skream - Bang That

Releasedatum: 
23/03/2014

Boys Noize wist een klepper te strikken voor de volgende release op zijn eigen label. Niemand minder dan Skream maakt z'n opwachting met losse single Bang That. Een beetje onverwacht aangezien het nummer al een jaar op het net circuleerde, maar het moest er een keer van komen tussen de goede vrienden.

Het is het debuut van de Brit op Boysnoize Records, maar hij heeft z'n strepen natuurlijk al ruimschoots verdiend. Zo is Ollie Jones sinds 2006 medeverantwoordelijk voor de dubstepgolf die enkele jaren geleden aan kwam rollen, dankzij zowel rauw solowerk als in het blitsere Magnetic Man met onder meer - de ondertussen op pensioen gegane - Benga. Zijn werk (én artwork) op onder meer Tempa Records is ondertussen half legendarisch.

Ook radioshows hebben nog weinig geheimen voor de producer. Aanvankelijk startte hij met een eigen show op Rinse FM, maar werd ook daar bijgetreden door Benga. De twee verhuisden later zelfs nog naar BBC Radio 1 voor In New DJ's We Trust. Met het eigen Skreamizm-concept trok hij dan weer de hele wereld rond, Rock Werchter en Dour incluis.

Dat hij met zo'n geschiedenis ondertussen meer dan gesetteld zou zijn, lijkt echter niet op te gaan voor de rusteloze Brit. Zijn carrière nam een onverwachte wending wanneer hij zelf verkondigde dat dubstep passé composé zou zijn. Hij richtte zijn pijlen dan maar op disco en house, met knap eigen werk en de goed onthaalde remix voor Duke Dumont. Deze Bang That volgt die lijn niet, en lijkt nog een oude parel te zijn uit de grime-periode.

1. Bang That

Dat het om een ouder nummer gaat, wordt meteen duidelijk in de wapperende intro, die gaandeweg samensmelt tot een verzengende noise. Door deze typische dubstepsound lijkt de disco-invloed ver weg te zijn. Met enkel een stuiterende kick en wat gespeel met de toonaarden wordt er niks wereldschokkends creatief gedaan, wel weet het nummer een bepaalde drive aan te boren. Halfweg duikt een retro synthlijntje op, die de tandartsboor tijdelijk vervangt. Mits de juiste setting kan deze toevoeging hele clubs in lichterlaaie zetten. Venijnig en bijgevolg erg effectief.