Compilatie

Skream - Fabriclive 96

Skream
7,5
Fabric • 2018

Skream - Fabriclive 96

7,5
Releasedatum: 
19/01/2018

Op 19 januari is het alweer tijd voor de nieuwste Fabriclive-compilatie. Voor deze 96e editie werd de Brit Skream gestrikt, hiermee treedt hij de voetsporen van artiesten als Daphni, Preditah en Midland. Om hem te kunnen kopen moet je nog even wachten, wij kregen echter wel al de kans om hem te beluisteren!

Olli Jones, beter bekend als Skream, heeft zich het afgelopen decenium opgewerkt tot éen van de bekendste Britse producers van zijn tijd. Hij begon zijn carrière in dubstep en met producties als Rutten of zijn remix van In For The Kill maakte hij enkele regelrechte klassiekers. Dubstep bleek echter al snel te klein voor de man en na enkele jaren verschoof zijn focus meer naar disco en house, zo ook in deze mixtape!

De eerste paar platen die te horen zijn, waaronder Peace Moves van Bufiman (dat uitkwam op Dekmantel) en een Kincaid & Sinàl-remix van James Burton's Sounds of a Different Colour doen vanwege hun percussie redelijk exotisch aan, energiek maar niet per se stevig.

Jon RundellJack That Bass brengt hier even verandering in, in deze track krijgen we voor het eerst wat meer bas te horen. Hierna krijgen we Skream's eigen An Ode To Mrs. Smith te horen, éen van de twee onuitgebrachte eigen nummers die hij in deze mix verwerkte. 

Naar het midden toe gaat het tempo omhoog en wordt de techno-kaart meer getrokken, onder andere met Floorplans heerlijke Made Up In My Mind en een Krautdrum mix van RadioslaveScreaming Hands. Het valt op dat Skream goed zijn tijd neemt om voldoende van elk nummer te laten horen. Dit is ook te zien aan de tracklist, waar bij veel Fabriclive-mixen de tracklist volgepropt staat staan er op deze mix slechts 14 tracks. 

Vreemde eenden in de bijt zijn Steve Murphy's They Are Controlled Pt. 1 en Agraphobia van LA Synthesis, beide nummers die klinken alsof ze in de ruimte gemaakt werden en ons qua stijl aan het werk van Legowelt deden denken. 

Afsluiten doet Jones ten slotte met zijn eigen SDN, een zweverig technonummer dat niet zou misstaan op een Afterlife-release. Luistermateriaal hiervan hebben wij niet, daarvoor kan je dus best gewoon de CD in huis halen!

Skream mixt een zeer degelijk album aan elkaar, toch krijgen wij niet echt het gevoel dat we naar iets écht speciaal aan het luisteren, een gevoel dat wij wel kregen bij een aantal eerdere Fabriclive-mixen.