Single

SPQH – State of Mind

SPQH

SPQH – State of Mind

7
Releasedatum: 
20/01/2017

SPQH is een producer die oorspronkelijk uit de hiphop- en R&B-scene kwam. Hij begon in begin 2000 meer naar elektronische muziek toe te groeien en dan vooral deep house en techno. De Duitser begon zijn carrière als lid van het duo Klarence dat zich aansloot bij het collectief Studio Kreuzberg. Vervolgens kregen ze enkele mooie releases op de labels Kindisch en Kittball te pakken.

De twee ontdekten echter dat ze na verloop van tijd verschillende visies hadden en gingen elk een andere kant op. Zo onstond, samen met een kleine studio, SPQH. Een paar maanden later volgde de eerste solo-release Sleeping Giant op Moodmusic. De Hamburgse dj/producer opent 2017 nu met zijn single State of Mind op Dirtybird Select.

State Of Mind is een deep housetrack die perfect kan dienen als warming-up voor je set. Dit nummer is een goed voorbeeld van less is more. Een typische 4x4 drum, een catchy baspatroon en een zweverige arpeggio synth. In de breakdown komt de herkenbare housestring erbij die harmonisch opbouwt met de arpeggio en zo voor een fijne drop zorgt. Een vrij simpel nummer dat zich uitstekend leent om tijdens mixen extra elementen aan toe te voegen om er zo iets helemaal anders van te maken.

Zoek je nog wat openingsnummers voor een fijne deep house-avond? Dan mag deze zeker niet ontbreken in je collectie.