Compilatie

Sven Väth - The Sound Of The 18th Season

Sven Väth
7,5

Sven Väth - The Sound Of The 18th Season

7,5
Releasedatum: 
17/11/2017

Vorige maand bracht technokoning Sven Väth zijn jaarlijkse compilatiemix, dit keer The Sound of the 18th Season, uit op zijn eigen label Cocoon Recordings. Voor Väth is dat een manier om ons mee te nemen in zijn wereld en om terug te kijken op zijn jaar. 

Deze compilatie bestaat uit twee CD's vol bekend maar ook minder bekend werk. Een eerste blik op de tracklist stelde ons ietwat teleur, want hoewel wij zeker niet alles kennen van de hedendaagse technomuziek bleken wij toch een flink aantal tracks al te kennen. 

In het eerste deel van CD 1 houdt Väth het redelijk rustig en krijgen we vooral kalmere tech-house te horen, zoals in het heerlijke The Horus Eye van Eduardo De La Calle.

Het is pas vanaf DJ SlingshotHygh-Tech dat we wat meer actie krijgen, maar ook hierna wordt de basknop nooit te ver opengedraaid en ligt de focus voornamelijk op de meer melodieuze nummers. Ons hoor je daar zeker niet over klagen, want bijvoorbeeld Pisco van Isolee of Twisted Boy van Eddie Flashin' Fowlkes zijn uitstekende nummers.

Extra puntjes voor papa Sven omdat hij afsluit met een heerlijke Adam Port-remix van Changes van Stereo MC's, een van onze all-time favorieten!

Op CD nummer twee gaat Väth een stuk harder en hoewel het melodische aspect van de vorige CD tijdens de eerste paar nummers nog wordt aangehouden komt hier een brutaal einde aan als SlamClap Your Hands in de mix gesmeten wordt. 

Passeren onder andere de revue: Hor van RODMaximaal van Secret Cinema & Egbert en Caravel van Rico Puestel; met zijn bombastische big-room techno is dit duidelijk de CD die je vrijdagavond op weg naar huis van je werk opknalt. 

Sven Väth levert al bij al een mooie mix waarbij wij toch nog enkele puike nummers leerden kennen. Dat hij af en toe eens een plaat ertussen smijt die iedereen al kent vergeven we hem, als hij het niet mag, wie dan wel?