E.P.

Tensnake - Machines

Tensnake
True Romance • 2017

Tensnake - Machines

7
Releasedatum: 
10/03/2017

Eind maart releaset Marco Niemerski, beter bekend als Tensnake een nieuwe EP op True RomanceMachines genaamd. Deze EP is het eerste werk dat de Duitser uitbrengt sinds zijn Freundchen EP, die in augustus vorig jaar uitkwam en redelijk wat succes kende.

Het werk van Tensnake is zodanig beïnvloed door de funky 80's-muziek dat het ons niet zou verbazen als er een discobol in zijn schedel hangt te draaien. Ook op deze Machines EP zet hij zijn beste glitterbeentje voor.

Titeltrack Machines is een loom italo disco-nummer, perfect voor autoritjes bij zonsondergang. Een lage basstem begeleidt je, Franse woorden prevelend, de nacht in. Ondertussen zweven de mysterieuze 80's-synths sierlijk over een steeds minder subtiel wordende bas.

Ook in de overige twee nummers is het de basslijn die meteen opvalt. Wel voelen zowel 1975 als All In All meer aan als echte housetracks, mede omdat het tempo in beide songs wordt opgedreven. Qua stijl neigen 1975 en All In All toe naar de French house die bijvoorbeeld ook te horen is op Voyager of Burnin' van Daft Punk

All In All is uiteindelijk onze favoriete track van de EP. Het enige minpuntje is dat Tensnake voor dit nummer overduidelijk in zijn oude Ableton-files gaan rommelen is, deze song is een weinig subtiele herwerking van een remix die hij reeds enkele jaren geleden voor Osborne maakte.

Wereldhits zoals Mainline of Coma Cat zijn er niet te vinden op deze EP, Tensnake gaat duidelijk voor iets meer underground werk deze keer. Machines is een zeer degelijke EP waarvan wij alvast gaan snakken naar de zomer.

Artiesten in dit artikel