E.P.

The Supermen Lovers - Walking on the Moon

The Supermen Lovers

The Supermen Lovers - Walking on the Moon

7
Releasedatum: 
06/01/2017

In de categorie ‘Hoe zou het nog zijn met?’ komen we nu The Supermen Lovers tegen. Je weet niet meteen over wie we het hebben? Wel, het is de Franse producer Guillaume Atlan, de man achter de gigantische dancehit Starlight. Wat erna kwam werd wat overschaduwd door die ene monsterhit maar toch is hij nog steeds een stevige naam in de French house scene.

Om dat nog wat extra in de verf te zetten komt hij nu met de Walking on the Moon EP, een stevig shot onverdunde disco. De EP bestaat uit drie nummers met de titeltrack Walking on the Moon als duidelijke vaandeldrager. Het is de meest toegankelijke en meteen ook rijkste track van de drie. Onze funk-o-meter knalt keihard in het rood want dit nummer heeft werkelijk alles wat je kan verwachten van moderne elektronische funk. De Chic-gitaren, de Moog-bas, strijkers en onvermijdelijk een vocoder. Het is catchy en gepolijst, zodanig zelfs dat ook luisteraars met een minder getraind oor dit evenzeer kunnen smaken.

Het tweede nummer Caravan komt duidelijk uit dezelfde koker maar is toch een ander beestje. Atlan kiest voor meer eenvoud, wat zeker tot zijn recht komt op de dansvloer. De trommeltjes en de ietwat komische kreten geven het nummer extra cachet.

Parallels tot slot, doet het wat rustiger aan. Het tempo zou zich perfect lenen tot een melancholische track zoals we die kennen uit het arsenaal van bijvoorbeeld Kavinsky, maar The Supermen Lovers houdt de positieve disco-vibe aan. Het is laidback, maar ook hier voeren de funky synths en leuke kreten de boventoon.

Dat we op de Franse school mogen rekenen voor een gezonde dosis disco, bewijst deze EP met verve. Al had nog iets meer variatie qua sounds het wat ons betreft nog staffer gemaakt. Maar gaan we niet klagen want je af en toe eens stevig onderdompelen in een bruisend bad vol funk heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.

Artiesten in dit artikel