E.P.

Tony Allen - Film Of Life Remixes

Ricardo Villalobos
Jazz Village • 2015

Tony Allen - Film Of Life Remixes

9
Releasedatum: 
07/04/2015

Tony Allen, zowat de uitvinder van de afrobeat, breidt binnenkort een fijn staartje aan zijn album Film Of Life dat vorig najaar uitkwam. Voor de remixes van het album deed hij immers beroep op niemand minder dan Ricardo Villalobos, Max Loderbauer en Fort Romeau. De eerste twee waagden zich aan een ZuHouse remix van African Man, de laatste nam Go Back onder handen.

Minimalveteraan Ricardo Villalobos moet u wel kennen, al was het maar van zijn grensverleggende plaat Zieheuer Fizheuer. Max Loderbauer is een iets minder evidente naam, maar gaat wel al langer mee dan Villalobos, voornamelijk onder de pseudoniemen Daimler Max en Sun Electric.

Hun gezamenlijke ZuHouse remix kabbelt maar liefst twaalf minuten door, want elk nummer dat korter is dan tien minuten is geen muziek. De nieuwe versie van African Man draagt een moddervette Ricardo Villalobos-stempel, wat zich uit in een mix van zuiderse ritmes en een slome beat. Heerlijk gewoon!

De tweede remix komt achter de naam van Mike Greene, beter gekend als Fort Romeau. Hoewel de Londenaar een degelijke streep deep house aflevert, verbleekt het nummer gewoon bij de interpretatie van de voorgaande twee heren. Een klasseverschil of gewoon de ervaring, de tijd zal het uitwijzen.

Eenvoudig! De remix die Ricardo Villalobos en Max Loderbauer afleverden is een must-hear voor iedere muziekliefhebber.