Compilatie

V/A - Modeselektion, Vol. 4

Modeselektor
6,5

V/A - Modeselektion, Vol. 4

6,5
Releasedatum: 
07/06/2018

Hoe leer je nieuwe muziek kennen? Wel er is SpotifySoundcloudBandcamp, ... óf er is de goede ouderwetse compilatie-CD! ModeselektorModeselektion-reeks gaat al sinds 2010 mee en is ondertussen aan aflevering 4 gekomen. Nu, waarom nog een CD en vinylplaat maken wanneer je in enkele clicks wat tracks kan samenvoegen in een afspeellijst?

Wel omdat Modeselektor aan alle artiesten op de compilatie vriendelijk vraagt om een exclusief nummer te maken. We krijgen dus 17 nieuwe nummers van Modeselektors favoriete artiesten. Er schitteren topartiesten als ActressLoneRØDHÅD en opkomend geweld als Claude Speeed en Brainwaltzera.

Op Modeselektion, Vol. 4 doet Modeselektor ook duidelijk moeite om de compilatie een albumgevoel te geven en zo dus meer te zijn dan een simpele combinatie tracks. Dit lukt niet altijd even goed gezien Modeselektor natuurlijk niet op voorhand weet welk vlees ze precies in de kuip hebben. Een artiest heeft dan wel een typerende stijl, zijn of haar tracks verschillen (hopelijk) onderling wel.

Een van onze favoriete tracks is rRoxymore's Cosmopolitanism. Hoewel deze track een serieuze dip veroorzaakt op het album, is hij op zichzelf wel steengoed en we horen hem zo in een dj-set. Ook Brainwaltzera's Vodiga is een prachtige track en een ideale opening. Met zijn kraakjes en 8bit percussie die rond je hoofd vliegt is het de ideale chille lo-fi house. Als derde favoriet hebben we Modeselektors eigen track Kalif Storch. Keihard en megagoed.

Minder is Peter Mannerfelt's Sectional Healing, een track die klinkt alsof hij bij de buren van twee huizen verder gepompt wordt. Wat een steenharde track had kunnen zijn gaat compleet verloren doordat alles gewoon kei ver weg klinkt.

Over het algemeen komt Modelektion, Vol. 4 met een aantal leuke tracks en ontdekkingen (rRoxymore en Brainwaltzera), maar echt verrassen doet de compilatie niet. Misschien zijn we verwend met de hoge kwaliteit die we van Modeselektor gewend zijn, maar (positief noch negatief) verbaasd zijn we alleszins niet.