E.P.

Various Artists - Form001 EP

Various Artists
7,5

Various Artists - Form001 EP

7,5
Releasedatum: 
15/06/2018

Form and Function windt er geen doekjes om met de lancering van hun nieuwe Form reeks. Deze compilatie-EP's verdelen het opkomende Belgische technolabel in de twee zaken waar ze voor staan: vormelijkheid en functionaliteit. De vier tracks op Form001 zitten vormelijk alleszins goed in elkaar. Opzet geslaagd noemt men dat dan.

Brusselaar en Deep In House resident Kafim neemt de aftrap voor zich met zijn track Kisn (Metnal), een bijna acht minuten lange durende trip die inzet op atmosferische techno. Donker, gelaagd en een goed oor voor detail. Check, check, check. En zeker niet enkel vormelijk hoogstaand, ook op de dansvloer zou deze flink wat aardverschuivingen kunnen veroorzaken.

Two Birds van Qindek blijft iets meer haperen dan Kisn (Metnal) maar blijft een sterke oefening in machinaal klinkende techno. De track lijkt regelrecht vanuit een ruimteschip met bestemming op het oneindige te komen. De pulserende beats hebben iets weg van een in elektronisch geluid omgezette eb en vloed.

Derde nummer T.I.W.I.N.T.D. van SIWEI beschikt over kicks die je hersenen compleet platwalsen op het ritme van een galopperend paard. De atmosfeer is er eentje in de categorie kippenvel, omgeven door de alsmaar verder opgehitste beat. Naar het einde toe brengen de scherpe hi-hats het geheel alleen maar tot een nog hardere climax.

No Solo, de laatste track op de EP wordt onder handen genomen door Thomas Hayes. Het resultaat is een duister technonummer dat gestaag de overgang maakt naar een vettig acidfeest.

 

Stukje bij beetje verovert Form and Function steeds meer grond on de Belgische technomarkt. Form001 is nog maar eens bewijs dat ze zich kunnen voegen in het rijtje van meest beloftevolle jonge technolabels van dit moment. Bewijs hiervan zijn de vier steengoede nummers op de EP die inzetten op de vorm en al doende ook hun functie op de dansvloer vinden.

De vinyl is nu uit. Voor de digitale release moet je nog wachten tot 15 juni.