E.P.

Vhyce - Just To Make Me

Vhyce
Smile Recordings • 2016

Vhyce - Just To Make Me

7
Releasedatum: 
15/01/2016

Onze Belgische Vhyce heeft sinds enkele dagen een nieuwe EP aan zijn portfolio toegevoegd. Just To Make Me is zijn eerste release op het nieuwe Belgische label, Smile Recordings, en wij waren toch wel benieuwd naar het resultaat.

Vhyce of voluit Vicente Milioto Da Palma, heeft met deze Just To Make Me EP zijn Portugees-Italiaanse roots extra in de verf gezet met de titeltrack die duidelijke invloeden van (italo-)disco vertoond. Het past ook perfect in het plaatje van Smile Recordings, die met deze tweede release op hun label duidelijk de kaart trekt van de oeroude genres zoals disco en funk.

 

Opvallend aan de EP is de diversiteit van de verschillende nummers. Terwijl Just To Make Me je meesleurt naar de gouden italo-jaren, is Beast een vrij typisch Balearic beat nummer met een mengelmoes van verschillende invloeden. Een nummertje dat dus goed zou klinken op Ibiza.

Gelukkig heeft deze diversiteit geen invloed op de kwaliteit van de nummers, want als we eerlijk mogen zijn, zit alles geluidstechnisch erg strak in elkaar. Zelfs het sterk ambientgetinte You Don't Know is gemakkelijk verteerbaar.

 

Maar toch missen we wat originaliteit in de nummers. Desondanks alles top-notch-over-the-top in elkaar gestoken is, klinkt het allemaal vrij bekend in de oren. Begrijp ons niet verkeerd: Deze EP zal iedere houseliefhebber kunnen bekoren, maar echt een gamechanger is het niet.

Algemeen gezien zet Vhyce met deze EP dezelfde trend verder door met kwalitatieve en gemakkelijk verteerbare nummers te komen. Toch missen we wat originaliteit en unieke sound, wat niet wegneemt dat Just To Make Me mooi zou staan in de platencollectie van elke houseliefhebber.

Artiesten in dit artikel