Watergate 18: Butch

Butch
Watergate • 2015

Watergate 18: Butch

7
Releasedatum: 
16/02/2015

Compilaties alom, en ook Watergate mag niet achterblijven. Zij strikten Butch voor hun achttiende verzamelaar.

De Duitse dj, steevast een vaste klant in de Resident Advisor DJ Top 100, nam de opdracht met veel plezier aan. De man die we allemaal kennen van hitje Amelie en z'n verleden op Great Stuff! selecteerde haast twee dozijn nummers voor de gelegenheid. Op enkele kleppers - Marcel Dettmann, Ricardo Villalobos, Truncate, Martini Brös en Jonas Kopp - na, doet de tracklist geen belletjes rinkelen. Butch levert met The Spirit en Thai Cubensis ook twee eigen nummers aan. Nog één detail: de mix duurt net geen anderhalf uur.

Butch & Hohberg - Thai Cubensis

Beschouw de mix gerust als een opwarmertje voor een avond uit. Fijne techno die niet veel aandacht opeist, maar toch grossiert in subtiele details en een uitgekiende afwerking met de white noise van Jonas Kopp z'n 55 Dias als startpunt. Op het kwartier begint het gepomp tijdens Rocco z'n Tbt3. De drilboor in Goom van Redshape neemt de warm-up in dank aan. Dit is het moment waarop stilzitten moeilijk wordt.

Rocco - Tbt3

Butch kiest z'n stappen in dit schaakspel erg zorgvuldig uit, wat een duurzame mix oplevert. Hypnotiserend, accuraat, donker en dansbaar: de compilatie kent vele gezichten. Nog een knappe truc: Gates van Shifted doet twee nummers lang dienst als basis: zowel Reminiscence van Area Forty_One als Big & Dirty van Martini Brös passeren over hetzelfde baslijntje. En wat te zeggen over de heerlijk stampende passages van Truncate en Sigha? Genietbaar!

Area Forty_One - Reminiscence

De laatste twintig minuten leveren nog een wending op: ambient, Oosterse, warme invloeden nemen over - echter zonder zich met het tempo te moeien. De mix bloedt daardoor een beetje dood, maar dat hoeft geen slechte nasmaak op te dringen: we waren al lang overtuigd.

Aanrader wanneer je fan bent van à l'aise techno, maar verwacht geen serie instant classics.