E.P.

Way Back - Wolf For Nothing / Dimples

Way Back

Way Back - Wolf For Nothing / Dimples

9
Releasedatum: 
16/02/2015

Landgenoten als de mannen van Way Back maken ons ontzettend trots op onze Belgische nationaliteit. Als geen ander vinden ze zowel in hun sets als in hun producties de perfecte balans tussen een oldschool en toch fris klinkende sound. Op 16 februari releaseten ze hun splinternieuwe EP op het Britse label Blood Music, waar niemand minder dan Fake Blood de plak zwaait.

De eerste track Wolf For Nothing neemt de tijd om de luisteraars langzaam maar zeker mee te trekken in de wereld van Way Back. Terwijl de synths aanzwellen, horen we in de verte hoe de repetitieve vocal zijn intrede maakt. Wanneer de tijd dan rijp is, vervolledigt de prachtig getimede hi-hat de percussielijn. Dit opzwepend nummer neemt je vast en zet je pas na vijf minuten weer op de begane grond. 

Het tweede nummer Dimples valt daarentegen meteen met de deur in huis. Zonder al te veel tierlantijntjes opent de rechtlijnige beat het verhaal. Hier maken de klassieke synths plaats voor marimba-achtige keys die zorgen voor een deephouse vibe. Naarmate het nummer vordert komen die tonen samen in een georganiseerde chaos, waardoor Dimples perfect in het UK-plaatje past.

Als Disclosure en Detroit Swindle een relatie hadden, zou deze plaat van Way Back daar wel eens het liefdeskind van kunnen zijn. So Way Back, let me tell you what you do to me, you make me dance!

Artiesten in dit artikel