E.P.

W.LV.S. & JoeFarr - RAAR 003

JoeFarr
RAAR • 2016

W.LV.S. & JoeFarr - RAAR 003

7
Releasedatum: 
18/04/2016

Witte rook uit de RAAR-fabriek; de 003 EP is er. Deze keer staan supercombo W.LV.S en de Britse JoeFarr aan het kanon met stompende techno die gemaakt is om bezwete warehouse-muren te doen trillen.

Het verhaal van het Parijse RAAR kent u ondertussen via ons uitgebreid interview met labelbonzen Louisahhh!!! en Maelstrom.

W.LV.S heeft echter wel nog een woordje uitleg nodig. Deze supercombo bestaat uit Electric Rescue (met releases op Cocoon, Möd3rn en Skryptön) en The Driver, aka Manu Le Malin ofwel de godfather van de Franse hardcore die ook op Dour z'n opwachting maakt met Heretik System.

Wild geanticipeerd dus, maar in beide versies van With L blijft het bij relatief zedige bigroom techno. De Chaumont-versie kiest voor een gortdroge rave onder de verzengende crescendo en kan zowel als sluwe opener dan wel voor een démarrage van jewelste diep in de nacht doorgaan. Wie de Aubervilliers Mix prefereert, kiest voor de crashende minimal-variant van dit heerlijke d(r)euntje.

JoeFarr is ook van de partij met twee nummers op de b-kant. Als eerste komt For The Essence (luister hier) langs, een vliegensvlugge ratelslang die kan rekenen op een lifetime supply Duracell maar niet goed weet wat daarmee aan te vangen. Het klettert, maar richting zowat alle kanten. Er zat meer in dit ongeleid projectiel.

Dan weet de producer uit Bristol met releases op BLOC en Turbo die onvermoeibare energie beter te kanaliseren in No Secret. Met af- en aan ebbende echo's die haast melancholisch hol klinken pompt de knarsende techno alles tot op de bodem leeg. Hopelijk meer van dittum op z'n aankomend debuutalbum.

Deze 003 EP is degene die je het snelst in een club te horen zal krijgen, maar met recht en rede. De techno stampt, splijt en dendert erop los. With L (Chaumont Mix) is onze favoriet. En zoals steeds; gratis te downloaden!

Artiesten in dit artikel
Tags