E.P.

Woo York - The Valley Of Songs

Woo York
Life And Death • 2015

Woo York - The Valley Of Songs

8
Releasedatum: 
25/02/2015

Onze analyse van Skober zijn laatste EP is nauwelijks koud en we serveren u alweer twee nieuwe Oekraïners. Ze luisteren naar de naam Woo York en zijn de laatste jaren meer dan goed op dreef. Voor hun debuut op Life And Death, het label van onze Dj Tennis, trakteren ze ons op deze 5-delige The Valley Of Songs EP.

De twee heren, die nog reeds in Kiev wonen en leven, kenden in 2012 hun jaar van de doorbraak met releases op Soma en Planet Rhythm, denk maar aan nummers als Solar Diet en Ancient Light. Dat laatste label beheren ze trouwens ook samen. Doorheen de jaren creëerden ze een unieke, eigen sound en we vinden deze maar al te graag terug op deze EP.

The Valley Of Songs werd eruit gepikt als titeltrack van deze EP, en dat is geen toeval. De eclectische, emotionele techno, die ons enigszins aan de stijlen van Ten Walls, Mind Against en Recondite doet denken, zal zonder twijfel het meeste ingang vinden.

Let er vooral ook op hoe het nummer rustig opbouwt naar die ene climax, zonder ook maar een moment aan overhaasten te denken. Hetzelfde principe van subtiele, aandikkende sounds samen met een warme bas wordt in Distance en Black Soul toegepast, zij het iets minder succesvol. Terwijl Odyssey het over een boeg gooit waar vooral de bas primeert.

Woo York serveert met The Valley Of Songs een nummer dat zeer goed in het oor en in de markt ligt, en zonder meer platgespeeld zal worden. De andere nummers op deze EP durven we zeker niet slecht noemen, maar verbleken wat bij de titeltrack. 

Artiesten in dit artikel