×

Waarschuwingsbericht

Om deel te nemen aan wedstrijden moet je inloggen of je registreren.

Win een duoticket voor tuig. met DJ Haus @ Culture Club (03/07)

Op vrijdag 3 juli gaat de eerste editie van tuig. door in Culture Club te Gent. Met DJ Haus werd een absolute topper gestrikt en met Innershades, Duka en Bafana prijkt er ook heel wat mooi Belgisch talent op de affiche. Tijd om een koffie te gaan pakken met organisator Dominique Brion, die we ook kennen als medebezieler van Private Sessions en Private Family.

FUZZ – Dominique, waaraan mogen bezoekers zich verwachten op tuig.?

D: (op z’n Gents) Een vrie wijs feesje! Ik wou opnieuw een avond in het Gentse met straffe housemuziek én met een ietwat underground randje in een strakke club.

FUZZ – Vandaar de keuze voor Culture Club als uitvalsbasis?

D: Klopt! Naar mijn mening is en blijft Culture Club nog steeds de enige club van dergelijke omvang in het Gentse, die topkwaliteit levert in een échte clubsfeer. De herinrichting vind ik een heerlijke innovatie. Met voorsprong een van de beste soundsystems die ik al hoorde in ons land en er zullen ook aangepaste visuals voorzien worden tijdens tuig

Ik wou een event waarbij de focus vooral ligt op de muziek, in een ideale omgeving. Verder sta ik erop dat niemand betutteld wordt in de club, iets waar ik me vaak aan erger in vele clubs. Iedereen wordt gelijk behandeld, er zijn dus geen guestlist- of VIP-spots beschikbaar voor tuig. Verder organiseren we het event ook in samenwerking met Red Bull Elektropedia.

DJ Haus - Make It Hot (Original Mix)

FUZZ – Vanwaar de keuze voor je line-up?

D: De keuze voor DJ Haus was snel gemaakt, gezien hij voor mij een persoonlijke held is. Toen ik zijn laatste album binnenhaalde, was ik werkelijk met verstomming geslagen. Zo goed! Toen wist ik dat ik hem wou boeken voor tuig.. Hij levert telkens topsets en durft het muzikaal uitsmeren van rustige house tot platen met een stevige nineties acid touch, heerlijk! Verder denk ik ook dat je hem totaal met geen enkele andere artiest kan vergelijken, een unieke stijl dus.

Innershades was ook een logische keuze gezien die misschien wel nog het best aansluit qua genre bij Haus. Ook hij durft er al eens een smerige houseplaat tussen te gooien om de boel in vuur en vlam te zetten. Bovendien is hij gestaag zijn stempel aan het drukken op de muzikale kaart in het buitenland.

Innershades - That Girl (12" Wicked Bass)

Duka is dan weer Gents toptalent. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat die nog een mooie muzikale carrière tegemoet gaat en zal doorbreken. En Bafana, tja, wat kan je daar nog over zeggen. De oprichter van de befaamde Alpha-feestjes staat garant voor een topset zonder weerga.

De artiesten op de line-up zijn dus zeer zorgvuldig uitgekozen. Het is dan ook mijn doel om met tuig. mensen te overhalen naar Culture Club af te zakken enkel en alleen voor de muziek en niet enkel en alleen omdat het Culture Club is.

FUZZ – Wat brengt de toekomst?

D: Eerst en vooral hoop ik natuurlijk dat de eerste editie een schot in de roos wordt, maar er volgen sowieso nog edities. Zo zullen er op 4 september en 9 november telkens internationale toppers naar Gent afzakken.

Bafana & Bromin @ Playground (Studio Brussel)

FUZZ – Nog een laatste woord om de laatste twijfelaars te overhalen?

D: Als extraatje zal er in het begin van de avond een Open Bar gehouden worden door Red Bull. En verder zou ik gewoon zeggen: luister naar enkele setjes van DJ Haus, en je weet genoeg. Tot slot nog eens voor alle duidelijkheid: er is dus geen guestlist, dus alstublieft mensen, doe de moeite niet om een mailtje te sturen met vragen omtrent een guestlist. 

FUZZ – Bedankt, Dominique!

Voor de lezers die tòch nog op een andere manier gratis tickets willen verwerven: neem gewoon deel aan onze wedstrijd. Één druk op de knop 'Deelnemen' en je bent ingeschreven. Tot op de dansvloer! Wie meer info wenst, kan terecht op het Facebook-event.