×

Waarschuwingsbericht

Om deel te nemen aan wedstrijden moet je inloggen of je registreren.

Win een duoticket voor Butterfly Beats Festival (04/07)

Op zaterdag 4 juli wordt het gezellige stadspark van Gits opnieuw betoverd met muzikale vlinders voor de vijfde verjaardag van Butterfly Beats Festival. Voor het eerst staat oprichter CoolMan niet meer aan het roer, maar wel Treehause Events. Het festival, dat mikt op house en techno, zal een licht gewijzigde koers varen vergeleken met voorgaande jaren, dus gingen we een pint pakken met mede-organisator Steven Callens die ons wat meer uitleg verschafte.

Butterfly Beats werd in 2011 opgericht door Pepijn Coolman, ook actief als resident in Decadance onder zijn dj-pseudoniem Hymst. Jaar na jaar groeide het evenement van een lokaal feestje tot een heus festival dat muziekliefhebbers uit de ganse regio kon bekoren. Zo konden ze in het verleden al internationale toppers als Claptone, Doctor Dru, &ME, David Mayer, Bart B More, Les Petits Pilous en Watermat boeken. Ook Murdock had er ondertussen zijn eigen podium verworven.

Butterfly Beats Podcast by Hymst

Dit jaar gaf Pepijn de fakkel door aan Treehause Events, het bureau dat onder meer de Blue Box Club, Juicy en Treehause-feestjes op poten zet. Pepijn blijft wel achter de schermen betrokken en helpt nog de artistieke en inhoudelijke lijnen uit te tekenen. Die werden door het nieuwe bestuur namelijk wat veranderd. We vroegen organisator Steven Callens, die we ook kennen als Audiophonic, om wat extra uitleg.

Steven: "We zullen dit jaar het evenement wat inkrimpen. Zo zetten we alles in op 1 dag in plaats van 2 dagen en kozen we ervoor vol te gaan voor 2 kwalitatieve podia, zodat de bezoeker nog steeds een mooie keuze heeft.

De Main Stage hosten we zelf en zal de meer commercieel getinte muziek omvatten. We blijven echter ook zwaar inzetten op de ietwat alternatieve house en techno. Met Søndag vonden we daarbij een perfecte partner in crime. Zij staan immers garant voor een strakke productie en leveren altijd top-dj’s."

Nico Morano @ Club Søndag (19/04/2015)

Steven: "Verder leggen we de lat qua beleving nog wat hoger. Er zullen een hele reeks artistieke activiteiten te beleven zijn op het terrein en we zetten ook zwaar in op sound. Zo zal Vision Acoustics het geluid verzorgen op de Søndag-stage. Zij zorgden ook voor het op maat gemaakte geluidssysteem in Søndag. Eenieder die er al een voet binnen zette, kan beamen dat de sound daar fenomenaal is. Die ervaring willen we onze bezoekers ook laten beleven op ons terrein.

Alles staat dit jaar dus in het teken van kwaliteit en andere sfeervolle elementen die bijdragen aan het totaalplaatje. Zo zullen de mensen van Søndag ook hun eigen personeel meenemen naar Gits. Verder zal er ’s middags al een barbecue in het park voorzien worden, waarvoor mensen zich nog kunnen inschrijven via de VIP-formule.

Zoals je kan merken, zetten we dit jaar behoorlijk veel in op de Søndag-stage. Het is dan ook de bedoeling dat de klemtoon in de toekomst nog meer verlegd wordt naar de alternatieve house- en technoscene."

Fuzz Exclusief: Maxim Lany & Nathan Fix @ Søndag

Wanneer we de line-up erbij nemen, merken we dat de Main Stage heel wat moois biedt voor bezoekers die EDM en andere commercieel getinte genres verkiezen. Zo zal naast de Nederlandse headliner Funk D ook Audiophonic zelf aan bod komen. Gevestigde waarden als Neon en Dave Till kunnen ook niet ontbreken. Verder is er nog lokaal talent te vinden, zoals TDB – organisator van Parsidance.

Op het andere podium treffen we – niet zo verwonderlijk – vooral veel residents van Søndag aan. Top of the bill zijn daar Nico Morano en Maxim Lany. De Antwerpse dj Nico Morano is al enige tijd aan een steile opmars bezig binnen de housescene. Hij staat garant voor een ferme houseset en dat zal in Gits wellicht niet anders zijn.

Pete Howl - Howl's Treat #6

Maxim Lany draait dan weer een tijdje langer mee. Als één van de bezielers van het Søndag-concept weet hij als geen ander welke platen hij uit zijn mouw moet schudden om er een topfeestje van te maken. Verder is hij ook oprichter van Lany Recordings en had hij onlangs nog releases op gerenommeerde labels als We Play House en Kittball. We babbelden onlangs nog met hem over zijn bijdrage aan Culture Club – waar binnenkort de eerste editie van tuig. doorgaat – en de nieuwe koers die daar wordt gevaren.

The weather gods are happy & promise a lovely 28° and lot's of sunshine for our 5 YEAR ANNIVERSARY!! Saturday 4th of...
Posted by Butterfly Beats on maandag 22 juni 2015

Verder prijken ook voormalig organisator Hymst en House Grand Cru-bezieler Nathaniel op de line-up, net als marathonman Pete Howl. Ook de meisjes van Beauhause – van wie je hier de Fuzz Five kan beluisteren – zetten hun festivalverovering verder en treden aan te Gits, een halve thuismatch.

Tickets zijn online verkrijgbaar vanaf €15 of fysiek te verkrijgen in onder meer Café Cirque, waar ook de pré-party wordt gehost op zaterdag 27 juni. Audiophonic, TDB en CoolMan nemen daar plaats achter de draaitafels.

Via Fuzz Magazine kan je ook tickets winnen, want wij mogen 2 duotickets wegschenken aan onze lezers. Log je dus gauw in klik op de deelnameknop bovenaan dit artikel, meer houdt het niet in.