×

Waarschuwingsbericht

Om deel te nemen aan wedstrijden moet je inloggen of je registreren.

Win een duoticket voor Voltage Festival (01/08)

Naast Cirque Magique duikt er nog een nieuwe speler op in de West-Vlaamse festivalscene. Voltage Festival is het liefdeskind van Ohm, waar ook de organisaties King Kong en Techyard mee hun schouders onder zetten. Met een van de meest tot de verbeelding sprekende festivallocaties en tal van straffe internationale artiesten, belooft het alvast een topper te worden. Wil je er ook bijzijn? Lees dan zeker verder, want via Fuzz Magazine kan je een duoticket voor het festival winnen!

Enkel en alleen voor de locatie lijkt Voltage Festival al een dikke aanrader. Raven op de beste techno, house en techhouse in een verlaten electriciteitscentrale, kan het nog wijzer? Bekijk zeker hieronder de trailer en ontdek de adembenemende festivalsite. Ook de accomodaties worden helemaal geïntegreerd in het leegstaande pand. Zo zullen bars gevestigd worden in oude machinekamers en krijg je je pinten aangereikt door kapotgeslagen ruitjes.

 

Voltage Festival 2015

This is what Voltage Festival will be all about!15 hours of raving pleasure and one of the most original and industrial locations Belgium has to offer. 3 stages by Ohm, King Kong Club and TECHYARD filled with 18 carefully selected international and national artists to make you go nuts. High voltage guaranteed! ➤ Tickets: http://bit.ly/1QfQiCK➤ FB Event: http://on.fb.me/1BnFhp3➤ www.voltagefestival.com
Posted by Voltage Festival on woensdag 3 juni 2015

Maar niet enkel de locatie is indrukwekkend, de line-up moet zeker niet onderdoen. Vanaf 's middags kan je terecht op de podia van King Kong en Techyard en 's avonds opent ook de Ohm Stage. Op de affiche merken we een gezonde mix van internationale headliners en aanstormend, Belgisch talent.

In het begin kunnen we gaan opwarmen op de beats van Ohm-resident Minx en Klank. Ook Adrian en Tomas beginnen stilaan een gevestigde waarde te worden in de streek, zie maar naar hun sets in Søndag, net als Gnostic, die we kennen van zijn sets op Ohm en Techyard.

Leesa en Trixy zorgen voor het vrouwelijk geweld en zullen het gebouw op zijn grondvesten laten daveren, net als lokale helden Two Times Four, die al meerdere malen Decadance in vuur en vlam wisten te zetten. En wat dan gezegd van mr. Decadance Pete Howl. De koning van de afterparty zal op Voltage bewijzen dat hij ook in de vooravond zijn ding kan doen en de diepste technoplaten door het L’acoustics sound system zal laten schallen.  Een voorsmaakje? Beluister dan hier zijn vijf favoriete platen in zijn Fuzz Five!

Ook op internationaal vlak biedt Voltage heel wat moois. Als eerste wordt Franzoos Alex Niggemann in stelling gebracht op de King Kong Stage. Hij zal ons maar liefst drie volle uren verwennen, waarna gevestigde waarde Fred Hush het roer overneemt na hem en zo de King Kong Stage waardig zal afsluiten.

Op het Techyard-podium trekt coming man A. Brehme de avond op gang. Levendige techno uit het Brusselse, waarna de Duitser Mørbeck verder zal denderen. Ook de uit de VS overgevlogen Developer en die andere Duitser Henning Baer zijn namen om u tegen te zeggen. Kudos voor de organisatie om deze heren te strikken! Stevie P, die ons nog wist te bekoren op de R&S Records Label Night in Gent, zal het op Voltage wellicht wat over een andere boeg gooien en zo het Techyard-gedeelte met een spetterend feest afsluiten.

Tot slot kan je ’s avonds vanaf 21u30 ook terecht op het podium van Ohm zelf, waar je je traditiegetrouw kan verwachten aan 3D visuals. Resident Pilose opent de debatten, waarna dat andere toptalent AMyn zijn beste producties in een strakke liveset zal gieten. Die laatstgenoemde brengt trouwens dit najaar een album uit, noteer maar al dat het een topper zal worden!

De grootste naam op de affiche moet dan nog aan bod komen. De Spaanse platenbroeders Pig & Dan kunnen al een uiterst uitgebreid palmares voorleggen en staan garant voor een topset op Voltage. De Brit Reset Robot krijgt vervolgens nog de eer om de eerste editie van Voltage Festival af te sluiten.

Tickets voor het festival kan je nog steeds verkrijgen online. Dat het evenement trouwens zijn best doet om de ecologische impact te beperken, blijkt uit hun campingsysteem. Als je een vuilzak vol afval kan binnenbrengen, krijg je 5€ terug. Een interessant idee dat misschien wel eens kan overwaaien naar andere festivals.

Wie een ticket wil, haast zich maar beter. De organisatie liet ons weten dat de maximumcapaciteit 1200 bezoekers bedraagt, zodat alle aanwezigen ten alle tijden zonder gedrum met voldoende plaats kunnen feesten. Maar je kan er via Fuzz Magazine ook gratis heen! Doe vlug mee aan onze wedstrijd door op ‘deelnemen’ te klikken, en wie weet lopen we je zaterdag wel tegen het lijf met je gratis duoticket!

 

Exactly one month to go before it's VOLTAGE time. We're slowly starting the engines at the power plant so that they will...
Posted by Voltage Festival on woensdag 1 juli 2015