×

Waarschuwingsbericht

Om deel te nemen aan wedstrijden moet je inloggen of je registreren.

Win een duoticket voor Tiga @ AB (10/12)

Op donderdag 10 december haalt de Ancienne Belgique in samenwerking met Lotto en Poppunt de Canadese electropionier Tiga naar ons land voor een Lotto Late Night. Eén van 's lands meest gelauwerde producers, Moonlight Matters, verzorgt er samen met vi.be-winner Caesar Ninx het voorprogramma. Wil je er ook bijzijn? Dat kan! Met Fuzz Magazine krijgen we het genoegen om twee duotickets te verloten!

Tiga is een artiest die nog weinig introductie behoeft. Hij draait al heel wat jaren mee aan de top, zo had hij in 2001 met een herwerking van Corey Harts Sunglasses At Night al een eerste grote hit te pakken. De producties volgden elkaar op in sneltempo, zodat hij meer en meer werd gezien als één van de voortrekkers van het electrogenre, denk maar bijvoorbeeld aan singles You Gonna Want Me, Mind Dimension, Shoes en vorig jaar nog Bugatti.

In totaal bracht de Canadees al twee albums naar buiten, Sexor (2006) en Ciao! (2009). Volgend jaar volgt een derde album, waarvan de eerste single Don't Break My Heart een voorbode is. Maar zijn faam heeft de producer naast eigen werk ook grotendeels te danken aan zijn eigen label, Turbo Recordings. Dat had hij al opgericht nog voor hij zelfs onder de naam Tiga plaatjes begon uit te brengen.

Via zijn label ontdekte en lanceerde hij heel wat jonge snaken die ondertussen geroutineerde producers werden, zoals Proxy, Duke Dumont, Gesaffelstein en Clouds. Ook onze landgenoten GoldFFinch en Kill Frenzy haalde Tiga binnen op zijn label.

Hoewel de meningen over zijn recentste producties vaak uiteenlopen -denk bijvoorbeeld aan zijn onderstaande remix voor Disclosure-, kan niet ontkend worden dat Tiga nog steeds één van de meest toonaangevende heren is binnen de ganse elektronische muziekindustrie. Wanneer hij dan nog eens in België aantreedt, mag je hem natuurlijk niet missen.

Onder de noemer Lotto Late Nights werd hij dus naar Brussel gelokt. Daar zal de winnaar van de vi.be-contest, Caesar Ninx, de debatten openen. Hem ken je misschien ook wel onder zijn vorige alter ego Le Gamin. Onder zijn nieuwe pseudoniem trekt hij dus de avond op gang met 'dromerige en zwevende elektronische melodieën'.

Verder treedt ook onze landgenoot Moonlight Matters aan, die vooral doorbrak met tal van topremixen. De producer, die onlangs nog met zijn nevenproject Arches een remix uitbracht op OWSLA, lijkt na een ietwat lange periode zonder releases de draad opnieuw op te pikken. Zo volgde vorige maand nog een remix voor Baio

Wil je er bijzijn in de Ancienne Belgique op donderdag 10 december? Dan kan je nog steeds tickets kopen vanaf 10 euro via de website van de AB, of je kan meedoen aan onze wedstrijd! Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is je inloggen op onze site, en bovenaan dit artikel op de knop DEELNEMEN te klikken!