×

Waarschuwingsbericht

Om deel te nemen aan wedstrijden moet je inloggen of je registreren.

Win een duoticket voor Compact Disk Dummies in Kruibeke (11/03)

Compact Disk Dummies is terug van weggeweest, of toch bijna. Over een week of twee komt hun eerste single Holy Love van het nieuwe album Silver Souls wellicht al op onze radio’s piepen. Dat vieren ze met nieuwe concerten in de Ancienne Belgique op 9 april en 11 mei, maar ondertussen doen ze nog een paar kleinere zalen aan in cultuurrijk Vlaanderen.

Daar kan jij gratis bij zijn, op 11 maart in het lokale jeugdhuis Ter Walle van het rustieke Kruibeke. In zo’n Vlaams boerendorp op een steenworp van Antwerpen is het niet gemakkelijk om evenementen te organiseren van enige kwaliteit, maar de jongens achter het vervlogen feestconcept Ceci n’est Pas… proberen het toch nog eens met Compact Disk Dummies als headliner.

De Dummies wonnen in 2012 Humo’s Rock Rally en deden een aanval op de hitlijsten en festivalpodia met hitjes zoals The Reeling en Mess With Us. Nu zijn ze terug met een nieuw album waarbij Luuk ShameboyCox en Gareth Jones - producer van ondermeer Depeche Mode - aan de productietafel zaten. Hun nieuwe liveshow wordt een voorstelling van dat nieuwe werk in combinatie met de gevestigde waarden. Dat belooft.

Als grootste support krijgt Compact Disk Dummies de allereerste Belgische passage van Pocket Knife Army voorgeschoteld. Het Utrechtse electro pop noir-duo maakt in Nederland al even furore met hun debuutalbum This Time I’ll Come Out Unharmed (2015) en hun spetterende liveshow. Pocket Knife Army situeert zich muzikaal ergens tussen de melancholische passages van Portishead, de dansbare tonen van The Knife en de chaotische climaxen van Crystal Castles.

Om de avond te starten kunnen de Dummies rekenen op Lick My Click, die voor het eerst ook een toetsenier meebrengen naast hun vaste gitarist, drummer en sensuele frontlady. Lick My Click doet alles live en brengt electro, rock en drum ‘n’ bass die volledig in het repertoire passen van zowel Azaelia Banks als Pendulum. Explosief!

De afterparty wordt in gang getrokken door onze kersverse Fuzzbox-winnaar ROBBOTBETON. De man brengt techno en acid met zijn blinkende gitaar en drumcomputer. Sla je betonijzers maar al in de vloer want ROBBETBETON belooft stevig te worden.

De plaatjes worden heel de avond verzorgd door lokaal feestcollectief Catstreet Mansion Records. BaszieL en Laszlo Biro brengen hun vrienden mee om de keet draaiende te houden tussen de optredens en beloven ook een specialleke qua inkleding. Curieus.

Fuzz Magazine geeft twee duotickets weg voor deze avond vol spetterend livegeweld met Compact Disk Dummies, Pocket Knife Army (NL), Lick My Click en ROBBOTBETON. Deelnemen kan door bovenaan op de knop ‘Deelnemen’ te klikken, inloggen of registreren gebeurt in een wip.

Foto's © Athos Burez