×

Waarschuwingsbericht

Om deel te nemen aan wedstrijden moet je inloggen of je registreren.

Win een duoticket voor Sonar Sounds met DJ Krush (25/03)

Een nieuw seizoen, een nieuwe editie van Sonar Sounds, het concept waarmee Cactus Muziekcentrum de sferen van leftfield elektronica opzoekt. Waar in het verleden al DarkstarKoreless en Flako mochten opdraven, hebben ze nu de Japanse turntable-wizard Dj Krush geboekt voor een kleine demonstratie van de platenspeler als instrument. 

Als één van de pioniers van turntablism maakte hij snel internationale furore met zijn energetische en vlekkeloze dj-sets, straf laverend tussen opschepperij en pure kunst. Daarnaast is Hideaki Ishii ook een fervent adept van het betere knip- en plakwerk, met name samples. In tweeëntwintig jaar tijd heeft de man een indrukwekkende catalogus bijeengecomponeerd en met zijn laatste worp Butterfly Effect onder de arm, komt hij de draad oppikken waar hij die in 2006 in de Magdalenazaal in Brugge achterliet. Als Flying Lotus fan is, wij ook. Komt dat toch verdorie zien!

Verder op de line-up staan naar goede gewoonte ook een paar van 's lands beste en meest relevante acts op het programma. Zo kon Up High Collective niet ontbreken. De forerunners van de Belgische beatscene zorgen steeds voor een interessant optreden, bol van de scratches en dikke instrumentals. Hun eigen producties worden regelmatig opgenomen in de rotatie van Soulection Radio, en zijn pure brokken melancholie en kletterend beatwerk. Luister daarvoor ter referentie maar eens naar hun nieuwste EP op thuisbasis Tangram Records

Ook labelgenoot Moodprint zal het beste van zichzelf komen geven. Wat het beste dan moet voorstellen, zul je zelf moeten komen ontdekken. Een streepje funk, hiphop, en die typische LA-scene klank: daarvoor moet je bij de Leuvenaar zijn. Met LeFtO en de mensen van Soulection als hevige supporters, staat het gebeiteld dat hij een mooie toekomst voor zich heeft. Recent nog leverde de jongeman een beat af voor Brihang, het hoeft niet te verbazen dat dat vierentwintig karaats goud opleverde. 

Als laatste en (onterecht) in de kleinst mogelijke lettertjes op de affiche gepleurd: Mr. Comb. Parttime lid van Yellowstraps, en straffe dj zonder meer. Hij zal de optredens feilloos aan mekaar naaien. 

Wij mogen voor deze fijne programmatie een duoticket weggeven, dus log je in of meld je aan, en get participatin'!