×

Waarschuwingsbericht

Om deel te nemen aan wedstrijden moet je inloggen of je registreren.

Win een duoticket voor 'Ampere Cinema: Raving Iran' (17/12)

De beste club van het land - aldus de Red Bull Elektropedia Awards - pakt uit met een avondje cinema. Ampere Club vertoont komende zaterdag de Antwerpse première van Raving Iran, het verhaal van twee Iraanse technodeejays die opkomen voor hun rechten in een land waar techno verboden is. Na de voorstelling voorziet Ampere een afterparty met de Duitse Helena Hauff en Nederlander Albert van Abbe. Een ticket in voorverkoop kost tien euro, maar Fuzz Magazine mag duotickets weggeven voor de volledige avond!

De Duitse filmmaker Susanne Regina Meures brengt in Raving Iran het verhaal van Anoosh en Arash, twee jonge Iraniërs die door het technoleven gaan als Blade & Beard. In oktober waren ze nog te gast op Filmfestival Gent en pronkte het dj-duo op de affiche naast Charlotte de Witte, Amelie Lens en Pete Howl in Decadance.

Een half jaar eerder werden ze in Teheran opgepakt omdat ze deden wat ze graag deden, techno maken en verspreiden aan liefhebbers. Raving Iran gaat over illegale raves, passie, zelfopoffering, moed en muziek, heel veel muziek.

Ook live is het van muziek genieten met Albert van Abbe aan de knoppen. We kennen de Nederlander ook als zijn beenhard alias Datasmok, maar onder eigen naam brengt de man een liveset van meeslepende techno. Als labelbaas van zowel No Comment als VANABBE vond hij nog de tijd voor live performances op Awakenings, Amsterdam Dance Events en in Berghain. Nu is Antwerpen aan de beurt.

Nog een bekende bij Berghain is Helena Hauff. De Hamburgse schone staat garant voor een mix van sferische techno, Chicago house en klassieke electro naar het voorbeeld van DJ Hell en The Hacker. Dat in combinatie met eigen producties op onder andere Panzerkreuz, Handmade Birds en Lux Rec leverde haar onlangs een verdiende 31e plaats op in de Resident Advisor top 100.

Na Raving Iran wordt de dansvloer vakkundig warm gestoomd door Stroheim en de laatste pasjes worden gedanst ter ere van FBQ. Om kans te maken op een ticket klik je bovenaan dit artikel op ‘Deelnemen’. Kort inloggen of registreren na de klik. Veel succes!

Timetable

  • 22u30 - deuren
  • 23u00 - Raving Iran (docu)
  • 00u30 - Stroheim (dj)
  • 01u30 - Helena Hauff (dj)
  • 04u00 - Albert van Abbe (live)
  • 05u00 - FBQ (dj)